Dunafitt Egészség és Sportcentrum Dunaújváros

Kezdőoldal Szolgáltatások Duna-Fitt Billiárd Játék
Duna-Fitt Billiárd Játék

billiard

Dohányzásmentes, klímatizált biliárd szalonnal várjuk a játéknak hódoló vendégeinket. Négy profi .......asztal található a bowling pályánk melletti elkülönített részen, melyeket óradíjba lehet igénybe venni.
Szalonunkban 9 db 9-es pool asztal 760-as Simonis posztóval, 5 db 8-as pool Valley biliárd asztal, 1 db 8-as Simonis karambol asztal.
Vendégeink számára nem dohányzó termet is biztosítunk, 8-as pool Valley biliárd asztalokkal.

Dunafitt Pool

Legelterjedtebb pool biliárd játék hazánkban a 8-as játék egyszerûsített változata. Itt a hivatalos játék szabályait közlöm, azt remélve, hogy így izgalmasabbá, érdekesebbé válik a játék.

A 8-as játékot 1 fehér és 15 színes golyóval játszák. A színes golyók fele (a feketét kivéve) egyszínû ún. "teli", a másik fele színes-fehér, "csíkos". A golyókat háromszög alakban kell felállítani oly módon, hogy a fekete golyó a háromszög közepébe kerüljön, és a háromszög alapvonalon lévő csúcsaiba különböző színcsoportba tartozó golyók kerüljenek. A kezdés jogának eldöntése (pénzfeldobás, tempolökés) után indul a játék.

A játékot kezdő versenyzőnek a fehér golyót a hom­lok­me­ző­be kell állítania. A kezdő lökéssel legalább négy golyót falra, vagy legalább egy golyót (a fehér kivételével) lyukba kell lökni. Ha ezek egyike sem sikerül, akkor az ellenfél vagy a kialakult állásból folytatja a játékot, vagy visszahelyezi a golyókat a kezdőállásba, és eldönthe­ti, hogy ki végezze a kezdő lökést.

Amennyiben a 8-as, fekete golyó lyukba kerül a kezdő lökés alkalmával, a játékos újra fel­állít­hatja a golyókat és meg­ismétel­heti a kezdést, vagy a 8-as golyót visszateheti a tőpontra, és ebből az állásból folytathatja a játékot. Amennyiben hibátlan kezdő lökés után egyetlen golyó sem került lyukba, az ellenfél bármely golyót megjátszhatja. Közvetlenül a kezdés után az asztal mindig nyitott. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy milyen golyók kerültek lyukba a kezdő lökéskor, a játékos bármely golyóra lökhet, de be kell mondania, hogy melyik golyót hová löki.

Amikor az asztal nyitott, a 8-as golyót is meg lehet lökni, vele belökni egy másik golyót. Ez nem számít cso­port­vá­lasz­tás­nak, és hibának sem minősül, de a lökés joga az ellenfelet illeti meg.

Ha a kezdő játékosnak sikerül egy vagy több golyót is a lyukba küldenie, tetszés szerint választhat csoportot, azonban a következő lökésnél be kell mondania mind a célgolyót, mind a lyukat. Mindaddig, amíg nem sikerül egyetlen golyót sem korrekt módon lyukba küldeni, nincsen bemondási kötelezettség. Ha a kezdő lökéssel golyók kerülnek a lyukba, ezzel még nincsen meghatározva a golyócsoport, de a játékban lévő versenyzőnek be kell mondania a következő lökést. Ha teljesíti a bemondást, azzal meg is van határozva a golyócsoport, ha viszont nem teljesíti, nincs döntés.

A játék hátralévő részét tekintve csak attól számítva lesz érvényben a golyócsoport, ha már sikerült korrekt módon bemondott golyót lyukba lökni.

Az adott játékos addig folytathatja a lökést, amíg a megfelelő csoportba tartozó golyókat sikerül lyukba küldenie. Ez akkor is érvényes, ha sajátjával együtt idegen (a másik játékos golyócsoportjába tarozó) golyókat is lyukba küld. A lyukba küldött idegen golyókat nem lehet visszahelyezni. Ha a versenyzőnek a megfelelő csoportba tartozó, bemondott golyót nem sikerül a bemondott lyukba küldenie, vagy valamilyen hibát követ el, ellenfele következik lökésre. A hibával eltett golyók a lyukban maradnak!

A játékot az a versenyző nyeri, aki miután saját golyócsoportjából minden golyót lyukba küldött, szabályos lökéssel a 8-as golyót is a bemondott lyukba löki.

 

A játékot az veszti el, aki:

 

  • a 8-as golyót idő előtt lyukba küldi
  • a 8-as golyót kilöki az asztalról
  • a 8-as golyót hiba folytán juttatja lyukba
  • a 8-as golyót nem a bemondott lyukba löki
  • elteszi a 8-as golyót ugyanazzal a lökéssel, amivel az utolsó golyóját.
 

bobe

Duna-Fitt Program Naptár

<<  Március 2019  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

DUNAFITT SPORTCENTRUM

Címünk: DUNAÚJVÁROS, Béke tér 3.
Telefonszám: (06) 25/522-522
E-mail üzenet: Levélküldéshez kattints ide!

{googleMaps lat=46.95799567677177 long=18.935344219207764 zoom=13 label="DUNAFITT SPORTCENTRUM 2400 Dunaújváros, Béke tér 3. Telefon: 25/522-522" width=100% height=365 control = GSmallZoomControl3D maptype = G_NORMAL_MAP}

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a DUNAFITT hírleveleire és emailben értesítünk a legfrissebb programokról!Bejelentkezés

Boldog Névnapot

A DUNAFITT SPORTCENTRUM boldog névnapot kíván 2019. március 25., hétfő napon, minden Irén és Írisz nevű látogatójának! Holnap Emánuel napja lesz :-)

Dunafitt Online Látogatói

Oldalainkat 373 vendég böngészi