Dunafitt Egészség és Sportcentrum Dunaújváros

Kezdőoldal Szolgáltatások Duna-Fitt Spinning (R)
Duna-Fitt Spinning (R)

spinningmelinda

A sportcentrum első emeletén található 21 darabból álló spinigteremben a vendégek a Johnny J. Spinner® Pro bringáin tekerhetnek, légkondicionált, tágas, csúcsminőségű fény- és hangtechnikával ellátott helységünkben.

 

Mi a SPINNING®?

Először is tisztázni kell, hogy a Spinning® kifejezés nem a teremkerékpáros (indoor cycling) tréningek összefoglaló neve, nem egy gyűjtőfogalom, hanem ezen edzésmódszerek egyik fajtája. A Spinning® program egy szabványosított, edzői vezetéssel, zenére végrehajtott, csoportos teremkerékpározási tréning. Megalkotója Johnny G világhírű amerikai kerékpárversenyző, aki a Spinning® oktatási programmal - egy 60 országban jelenlevő oktatási világszervezet, a Mad Dogg Athletics, Inc. révén - folyamatosan magas színvonalat biztosít. A tréning a programhoz kifejlesztett eszközön, az ún. Johnny G Spinner® teremkerékpáron zajlik. Az egyik legkiválóbb kardió edzésprogram. 

A Spinning® egy védett elnevezés (a Mad Dogg Athletics, Inc. bejegyzett védjegye), bár tény, hogy számos iskola megpróbálta az ötletet saját elgondolása alapján újra kitalálni, amit "indoor cycling" néven említenek...általában egy a sok közül edzésirányzatként... Nemzetközi összehasonlításban egyetlen egyéb "indoor cycling" edzéstípus sem terjedt el világban töredék méreteiben sem, mint a Johnny G Spinning® Program. A hosszú évek alatt folyamatosan fejlesztett és fejlődő Spinning® egy jól működő egységes rendszerré vált. Napjaink egyik legjobban megalkotott fizikai és mentális edzésprogramja.

 

Johnny G

Johnny G a világ egyik legkiemelkedőbb mind/body fitness szószólója és egyike a Men's Fitness magazin által megválaszott 10 minden idők fitness hőseinek. 1956-ban, mint Jonathan Goldberg született Johannesburgban, Dél-Afrikában. Édesapja hosszútávfutó bajnok volt, így az atlétika a génjeiben volt. A 80-as évek alatt az ultramaraton biciklizés Johnny szenvedélyévé vált.
1988-ban felállított egy rekordot az 554 mérföldes (közel 900 kilométeres) non-stop versenyen, amely átszelte Arizonát. 29 óra 46 perc alatt ért célba, így mintegy 4 órával megelőzve a teljes mezőnyt. A 3100 mérföldes (5022 kilométeres) Race Across America-ra készülve építette meg saját edzése céljából a később szabadalmaztatott Johnny G Spinner® kerékpárt. Kiváló tulajdonságai és rendkívüli edzésmódszere hamar kinőtte magát, hiszen a kezdetben még a garázsában, barátainak tartott edzések fellelkesítették az egész világot, s manapság már világszerte tekerők milliói csatlakoznak Johnnyhoz. A Spinning® edzés a boldogságra és az egészségre törekszik.
Egyedül az USA-ban felhasználók százezrei korosztálytól, nemtől és erőnléttől függetlenül élvezik a Spinning® programot. Ez nem egy általános, nem is versenysport, hanem egy olyan személyre szabott edzés, mely páratlan fittségi eredménnyel jár.
Később Johnny megalkotta a JO SAND® edzésmódszert, ami a Spinning®-et kiegészíti a harcművészetekkel, melyhez kapcsolódik a meditáció és így fejleszti a mentális képességeket és az állóképességet is. Johnny a mai napig rendszeresen tanít, edzőtáborokat, bemutatókat tart, felszólal és különböző jótékonysági és egyéb rendezvényeket vezet világszerte.Tárgyalt a Kaliforniai Kormány Tanácsával a fizikai erőnlétről és szóvivőként szolgált a National Team in Training programban.
Szerepelt az NBC csatorna Today című műsorában és megjelent az alábbi magazinokban a teljesség igénye nélkül: People, Shape, Men's Fitness, Men's Health, Fitness, Outside, Vogue, Cosmopolitan, The New York Times, Los Angeles Times, London Times, USA Today és más fontos médiákban világszerte. Jelenleg Johnny Santa Barbara-ban él feleségével és 3 gyermekükkel, boldogságban és szeretetben. 

 

Spinning® Mindenkinek!

Igen! Talán a Spinning® az egyetlen olyan mozgásforma, melyet mindenki kortól és nemtől függetlenül űzhet. Sőt, nincs az a két lábon járó betegség sem, ami akadályozhatna bennünket ebben a sportban. Ha követjük az edző utasításait, semmi nincs, ami bármiféle fájdalmat vagy egészségkárosodást okozhatna nekünk.

Fájnak a térdeink, lazák a térdszalagok, porcproblémáink vannak?
A Spinning® az egyetlen mozgásforma az úszás mellett, ahol nem csak hogy óvhatjuk térdünket, de erősítjük is azokat. 

Gyengébb a szívünk, nem megfelelő a keringési rendszerünk, magas a vérnyomásunk?
Járjunk Spinning® edzésre, jelentősen javíthatunk keringési rendszerünk állapotán, erősebb lesz szívünk, haté-konyabb a vér oxigénszállító képessége, erősödik érfalunk.

Súlyfelesleggel küzdünk?
A Spinning®, a ma teremben végezhető mozgásformák közül a leghatékonyabb zsírégető sport. De figyeljünk rá, hogy ne csak a fogyás lebegjen szemünk előtt, hiszen egészségünk szintén fontos, sőt, bátran mondhatom, fontosabb mindennél, s a Spinning® Programmal nagyon sokat tehetünk ennek megőrzése érdekében.

Ne higgyünk a pletykáknak!
Sokaktól halottam már, hogy azért nem jár Spinning® órákra, mert vastag lesz a lába. Ez nem igaz. Ha követ-jük az óra menetét, dinamikáját, s nem tekerünk lassabban, mint amit az edző megkíván, akkor nagyon szép izmos és mindenek előtt vékony lábakat alakíthatunk ki ilyen-olyan lábainkból.
Tanuljunk meg izzadni, nagyon jótékony hatással van szervezetünkre, a legjobb méregtelenítés. Legyen erős akaratunk, tanuljunk meg küzdeni, legyen mindig valami cél, amiért tekerünk, ezzel nagyon megerősíthetjük tudatunkat, ami a hétköznapi életben is segít a problémák leküzdésében.

Gyengébb kapacitású a tüdőnk?
Tekerjünk sokat, nagyon sokat javíthatunk tüdőnk működésének hatékonyságán. Ne ijedjünk meg, ha az első órákon úgy érezzük, nincs elég levegő számunkra, ahogy javul állóképességünk, úgy fejlődik tüdőnk hatékonysága is.

A Spinning® hatalmas előnye a csoportos foglalkozás nyújtotta élmény, hiszen tudjuk, együtt minden köny-nyebb és emlékezetesebb, tehát jobb. Fontos a rendszeresség! Heti 3-4 alkalom szükséges az edzettségi szint növeléséhez, a kevesebb aluledzettséget, a több esetlegesen túledzettséget okozhat. A Spinning® Programnál is fontos, hogy betartsuk a fokozatosság elvét!

Napjaink jellemző betegsége a stressz, mivel tudnánk jobban levezetni a bennünk bujkáló feszültséget, mint egy dinamikus tekeréssel! Javítja mozgáskoordinációnkat, s ellentétben más termi mozgásformákkal (például step), nem kell hozzá sokak számára kivitelezhetetlennek tűnő mozgássorozat.

Tehát emberek! Végre létezik egy mozgás, sport, amit bátran mindenki űzhet! Ezért ne legyünk lusták, előzzük meg a bajt és mozogjunk! Gondoljuk csak végig, ha bármiféle probléma lép fel egészségünkben, abban a pilla-natban megfogadunk mindent, hogy sportolunk, egészségesen táplálkozunk, csak legyünk újra egészségesek, de ahogy jobban leszünk, úgy gyengülnek fogadalmaink is. Hát ezt ne tegyük, mert egészség csak egy van!

 

bobe

Duna-Fitt Program Naptár

<<  Március 2019  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

DUNAFITT SPORTCENTRUM

Címünk: DUNAÚJVÁROS, Béke tér 3.
Telefonszám: (06) 25/522-522
E-mail üzenet: Levélküldéshez kattints ide!

{googleMaps lat=46.95799567677177 long=18.935344219207764 zoom=13 label="DUNAFITT SPORTCENTRUM 2400 Dunaújváros, Béke tér 3. Telefon: 25/522-522" width=100% height=365 control = GSmallZoomControl3D maptype = G_NORMAL_MAP}

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a DUNAFITT hírleveleire és emailben értesítünk a legfrissebb programokról!Bejelentkezés

Boldog Névnapot

A DUNAFITT SPORTCENTRUM boldog névnapot kíván 2019. március 25., hétfő napon, minden Irén és Írisz nevű látogatójának! Holnap Emánuel napja lesz :-)

Dunafitt Online Látogatói

Oldalainkat 449 vendég böngészi